Faktorer som påverkar hållbarheten
Det är viktigt att förpacka maten rätt för längre hållbarhet och för att förhindra frysskador.
Absolut bäst är vakuumförpackning, men även andra typer av frysanpassade förvaring fungerar.
Du bör däremot undvika glas, som lätt går sönder, och förvaring som inte är lufttät.
Hållbarheten också påverkas av hur snabbt du fryser maten, temperaturen på frysen
(-18 grader eller lägre är att föredra) och hur mycket temperaturen fluktuerar.
En tumregel är också att mat med lite fett håller längre än mat med mycket fett.
Detta eftersom fettet i maten härsknar med tiden vilket kan skapa mindre angenäma lukter och smaker.
Nedan listar Huffington Post, via en infograf från Freezerlabels.net, hur länge mat håller i frysen.
Källor är bland annat den amerikanska livsmedels- och läkemedelsmyndigheten FDA och foodsafety.gov.
Längst ner hittar du även en lista över livsmedel du inte bör frysa.
Så länge håller kött och kyckling i frysen

Lamm & kalv: 9 månader
Fläskkotlett: 4-6 månader
Fläskkotlettrad: 4-12 månader
Biffstek: 6-12 månader
Nötköttskotletter: 4-6 månader
Nötkött: Upp till 12 månader
Hel kyckling/kalkon: 12 månader
Färs från kyckling, fläsk, nöt och kalkon: 3-4 månader
Tunga, lever, njurar och hjärta: 3-4 månader
Hjortkött: 3-4 månader
Skinka, tillagad: 2 månader
Burkskinka, öppnad: 1-2 månader
Hamburgare, rå: 3-4 månader
Bacon: 1 månad
Korv: 1-2 månader
Tillagat kött: 2-3 månader
Friterad kyckling: 4 månader
Så länge håller fisk och skaldjur i frysen

Mager fisk (torsk, abborre, gädda): 6 månader
Tillagad fisk: 4-6 månader
Rökt fisk: 2 månader
Skaldjur: 2-3 månader
Hummer: 12 månader
Krabba: 10 månader
Färska räkor: 3-6 månader
Bläckfisk: 3-6 månader
Musslor: 3-6 månader
Fisk och skaldjur i öppnad burk: 2 månader
Så länge håller mejeriprodukter i frysen

Smör: 6-9 månader
Margarin: 12 månader
Keso: 1 månad
Hårdost: 6 månader
Mjukost: 6 månader
Glass: 2 månader
Yoghurt: 1-2 månader
Så länge håller frukt och grönsaker i frysen

Citrusfrukt: 3 månader
Annan frukt: 9-12 månader
Nötter: 3 månader
Grönsaker: 8-12 månader
Livsmedel du INTE bör frysa
Ägg i skal
Hårdkokta ägg
Kaffe
Potatis
Majonnäs
Gräddfil
Cream cheese
Oöppnade burkar med skinka och fisk
Okokt pasta
Okokt ris
Frukostflingor
Äpplen
Meloner
Kronärtskockor
Aubergine
Sallad
Rädisor
Läsk och öl