•Den stora skillnaden mellan Nedkylningsskåp och Blastchiller är att en Blastchiller har en kärntemperaturnål som styr hela nedkylningsprocessen.
•Nedkylningsskåpet har en givare i skåpet där temperaturen i skåpet styr nedkylningen.
•Blastchillern är programmerad så att när kärntemperaturen i livsmedlet når +3 c övergår skåpet till att vara ett kylskåp.
•Nedkylningsskåpet stannar när den i förväg inställda temperaturen i skåpet är uppnådd. Då stannar processen och övergår till ett vanligt kylskåp, det är ingen hänsyn tagen till kärntemperaturen i livsmedlet på ett nedkylningsskåp.
Blastchiller:
Kök som gör större kvantiteter eller som skall snabbt kylas ned för att skickas kallt till ett mottagningskök för uppvärmning. Tex c-kök, större produktionskök. Cook Chill
Nedkylningsskåp:
Kök där man har mat kvar efter lunchen, middag etc och som behöver en nedkylning, tex barnstugor, restauranger mindre skolor etc.